کنترل پانل اتاق عمل
کنترل پانل در اتاق عمل به پانل نمایشی و کنترلی اتاق عمل اطلاق می شود که کنترل کلیه تجهیزات محیطی اتاق عمل را بر عهده دارد و جزیی از سیستم BMS بیمارستانی می باشد . این سیستم به تیم جراحی این امکان را می دهد تا بتواند از یک نقطه در اتاق عمل کلیه موارد مورد نیاز خود را شامل کنترل ، ارتباط ، نمایش آلارم ها و ارتباطات مربوطه را به انجام رسانند.
این دستگاهها بر اساس نیاز و تجهیزات موجود در هر اتاق عمل طراحی ، ساخته و جانمایی می شوند.
بخش های مختلف این کنترل پانل به شرح ذیل می باشد :
- کنترل و نمایش وضعیت الکتریکال
- کنترل و نمایش وضعیت مکانیکال
- نمایشگر آلارم های الکتریکال
- نمایشگر آلارم های مکانیکال
- ساعت و کرنومتر های جراحی و بیهوشی
- اینترکام
- مدیا پلیر
- کنترل و نمایش وضعیت الکتریکال
- کنترل سیستم روشنایی اتاق عمل شامل کنترل مدارهای چراغ های پریسماتیک و همچنین قابلیت دیم کردن سیستم روشنایی در صورت وجود چراغ های Dimmable ، برای کاهش نور اتاق در حین جراحی هایی که به نور کم مانند جراحی های لاپاروسکوپی و آرتروسکوپی که نیاز به دید کامل در مانیتور وجود دارد.
- کنترل نگاتوسکوپ و کاهش و یا افزایش شدت روشنایی
- کنترل چراغ سیالیتیک اتاق عمل
- کنترل روشنایی لامپ یو وی
- کنترل چراغ سر درب سه حالته اتاق عمل
- کنترل و نمایش وضعیت مکانیکال
کنترل دما و رطوبت اتاق عمل و کنترل بر روی دستگاه هوارسان و کویل های حرارتی و برودتی و رطوبت زن و نمایش رطوبت و دمای اتاق عمل
- نمایشگر آلارم های الکتریکال
نمایش آلارم جریان های نشتی و آلارم های تابلو ایزوله
- نمایشگر آلارم های مکانیکال
نمایش آلارم گازهای طبی شامل اکسیژن ، وکیوم ، هوای فشرده و دی اکسید نیتروژن و همچنین آلارم تعویض فیلتر دستگاه لامینار ایر فلو
- ساعت و کرنومتر های جراحی و بیهوشی
تنظیم و نمایش ساعت و تاریخ در اتاق عمل و کرنومتر های بیهوشی و جراحی و کرنومتر تورنیکید
- اینترکام
اینترکام صوتی و قابلیت اینترکام تصویری بر روی IP
- مدیا پلیر
امکان پخش موزیک های آرامش بخش در اتاق عمل از فولدر قابل بارگذاری در ایستگاه پرستاری
اتاق های عمل سنتی
در اتاق های عمل سنتی برای هر یک از المان ها و تجهیزات فوق الذکر ، تجهیز جداگانه ای در نظر گرفته شده و در قسمت های مختلف اتاق عمل جانمایی می شوند که معمولا محل این نصبیات محل تجمع عفونت در اتاق عمل خواهد بود .
پرستاران و کارکنان اتاق عمل جهت دسترسی به هر یک از آلارم ها ، نمایشگر ها و یا تجهیزات می بایست به نقاط مختلف اتاق عمل رجوع کنند و نصبیات مختلف و کابل کشی مجزا ، تعمیر و نگهداری مجزایی نیاز خواهد داشت .
آلارم های مختلف مانند گازهای طبی ، تابلو ایزوله و دستگاه لامینار در پانل های مجزا در بخش های مختلف دیوار اتاق عمل قابل دسترسی خواهند بود . همچنین کنترل های مختلف بر روی سیستم الکتریکال ، هوارسان و اینترکام نیز با چنین شرایطی روبرو خواهد بود .
جهت اطلاع تیم پرستاری در ایستگاه پرستاری از هر یک از آلارم ها ، کابل مجزا و تجهیز مجزایی ، اجرا شده و با هزینه چند برابری در تامین و نگهداری در حین بهره برداری روبرو خواهد بود .
حال آنکه در سیستم کنترل پانل اتاق عمل ، ایستگاه پرستاری از یک نمایشگر بزرگ برخوردار بوده و با کلیه اتاق های عمل از طریق یک کابل شبکه در ارتباط بوده و وضعیت کلیه اتاق های عمل در یک صفحه نمایش ، قابل بررسی و رسیدگی می باشد .